Treceți la conținutul principal

CONTACT

Comentarii

Lucian Miulescu a spus…
Pai, si nici un nr. de telefon sau o adresa de e-mail, macar?
Domnul avocat nu vrea sa castige bani? :)
felix tudoriu a spus…
Ohohoo! Bine ati venit in vizita pe aici! Uite ca pun o adresa de email pentru asa oaspeti ...
Unknown a spus…
Buna ziua. Ma numesc Ionita Cristian. Nu stiu daca am ales bine unde sa va atribui o intrebare, dar am zis ca la “contact” e cel mai sigur. In limita timpului dumneavoastra, va rog sa malamuriti cu urmatoarea speta: in ianuarie 2012 am platit taxa de inmatriculare pentru un autoturism adus din strainatate; in aprilie 2012 am deschis un proces statului, prin intermediul unei case de avocatura, pentru returnarea sumei de 3000lei corespunzatoare acelei taxe; in mai 2014 s-a dat decizie finala si irevocabila de restituire a sumei in 5 transe anuale egale; fara dobanda aferenta sumei blocate atata timp, fara cheltuile de judecata. Intrebarea mea: se mai poate face ceva pentru a cere si dobanda corespunzatoare sumei de 3000lei blocata 2 ani jumatate si a cheltuielilor initiale de judecata? Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
felix tudoriu a spus…
In privinta cheltuielilor de judecata nu inteleg din ceea ce povestiti daca ati cerut in proces aceste cheltuieli, si daca da, daca instanta le-a respins sau pur si simplu a uitat sa se pronunte asupra lor.
In ce priveste dobanzile cred ca instnta a respins cererea de dobanzi calculate pina la data pronuntarii hotararii. Totusi daca suma nu v-a fost restituita, sau restituita mai tarziu, puteti cere dobanzi de la data hotararii definitive si pina la momentul efectiv al platii.
Unknown a spus…
Avocatul mi-a zis ca a cerut cheltuieli de judecata...dar nu mi-a zis de ce nu le-am primit (nici macar nu a zis “nu a vrut judecatorul”), a fost o relatie destul de rece cu domnul avocat, de fapt au fost vreo 3 repartizati de-a lungul cazului. Ce pot face pentru a solicita dobanda cuvenita? Si pentru perioada in care toata suma a fost blocata si pentru perioada in care imi restituie 1/5 din suma anual, restul fiind in continuare blocata. Trebuie un nou proces?
Am gasit asta:
“Decizia ICCJ nr. 14 din 22 iunie 2015 a Completului competent sa judece recursul in interesul legii a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 728 din 29 septembrie si este obligatorie pentru toate instantele de la momentul publicarii.

Judecatorii au stabilit, prin intermediul acestui document, ca persoanele care au obtinut in instanta restituirea taxei de prima inmatriculare, a taxei pe poluare sau a taxei pentru emisiile poluante trebuie sa primeasca de la stat dobanda precizata in Codul de procedura fiscala.”

M-am dus cu aceasta decizie la organul competent fiscal si a zis ca nu stie nimic de asa ceva.

Masina este pe numele tatalui meu, deci si procesul tot pe numele lui s-a deschis. Nu am nicio copie a deciziei definitive, nu a venit acasa nimic pana acum.
felix tudoriu a spus…
faceti intai o cerere scrisa si daca refuza sau nu va raspund in 45 de zile va puteti adresa instantei.
Anonim a spus…
Bună ziua,Ma numesc Mocanu Daniela sînt căsătorită de 2 ani.inanite de căsătorie am avut un credit de 7000lei anul trecut -in timpul căsătoriei a făcut o refinantare pînă la 270.000lei m am despărțit de Soț urmînd sa divorțam. Se poate împărți datoria cumulată împreună? Va multumesc
felix tudoriu a spus…
Din nefericire pentru dumneavoastra nu exista un partaj al datoriilor. Pentru banca ceea ce conteaza este contractul de credit si daca in acela sunteti amandoi, sot si sotie obligati, atunci lucrurile vor ramane asa, exceptand situatia in care banca va accepta o modificare a contractului. Desigur, intre dumneavoastra puteti sa faceti o intelegere cine suporta datoriile dar aceea este o intelegere care produce efecte numai intre dumneavoastra nu si fata de banca.
Valentina a spus…
Buna ziua. Am nascut pe 20.03.2016 si sunt in concediu de crestere a copilului. Pe ce data ar trebui sa ma duc la serviciu ca sa beneficiez de stimulentul de insertie? Stiu ca inainte cu 2 luni de a implini 2 ani. Nelamurirea e legata de luna aceea luata de tata. Daca tatal nu vrea sa o ia, tot cu 2 luni inainte trebuie sa ma intorc, sau cu 3...adaugandu-se luna lui? Sau in noua lege nu mai e prevazuta luna tatalui? Va multumesc anticipat
felix tudoriu a spus…
Stimulentul de insertie este un drept care se naste raportat la termenul de 60 de zile inainte de implirea varstei de 2 ani (3 in cazurile speciale) de catre copil daca se obtin venituri de parinte. Deci nu este conditionat de atitudinea celuilalt parinte daca uzeaza sau nu de dreptul la indemnizatie pentru o luna de zile. Aceasta mi se pare a fi interpretarea corecta.
paul57 a spus…
Bua ziua.
Am implinit 60ani iulie .In carte a de munca an 12 de grupa aIIa .Pot solicita pensionarea
anticipata in conditiile in carea am 34 de ani de munca fara anii de facultate si armata ?
Daca DA ,la implinirea termenului de de pensionare normala pensia se va recalcula ?
Am ceva de pierdut daca fac aceasta solicitare ?
Va multumesc anticipat.
Cu respect
Paul57
felix tudoriu a spus…
Avand stagiul complet de cotizare de la acest moment plus 8 ani, puteti sa va pensionati anticipat fara sa fiti penalizat.
MihaiGrig a spus…
Daca un PFA este membru intr-o IF se plateste de doua ori impozit, o data pe PFA si odata pe IF? Cum completezt in Declaratia Unica?
Multumesc
felix tudoriu a spus…
IF are ca membri persoanele fizice dintr-o familie. PFA, ca întreprindere distinctă de persoana fizică, nu este mebru de familie și nu ar putea (cel puțin conform legii) să fie membru al IF.
Declaratia Unica se completeaza de catre persoana fizica si cuprinde toate care provin din activitatea PFA sau IF.

Postări populare de pe acest blog

Big Mac... dar nu cu carne de pui

 Ținând seama de notorietatea mărcii este interesant cazul  T-58/23 soluționat recent de instanțele europene, după parcurgerea tuturor etapelor de jurisdicție. O companie irlandeză    Supermac’s, a cerut înregistrarea mărcii Big Mac inclusiv pentru produse de tip hamburger. Cum e ușor de presupus,  McDonald’s International Property Company, Ltd., deținătorul mărcii Big Mac, s-a opus la această cerere. În final, însă, instanțele europene au reținut că opoziția nu este întemeiată în ce privește produsele conținând carne de pui, pentru că, deținătorul mărcii nu a făcut dovada că ar fi utilizat această marcă pentru produse din carne de pui. Iată că până și o marcă extrem de cunoscută precum Big Mac trebuie să treacă testul utilizării efective pentru a putea fi invocată protecția legală. 

Studiu de caz: GDPR si acuzele aduse d-lui Simion și AUR

  Legat de campania cu casele la preț abordabil făcute de partidul AUR, campanie în care se folosește intensiv imaginea d-lui George Simion, liderul partidului, au apărut din cei care acuză că această campanie ar avea aspecte ilegale din punct de vedere al GDPR. Ne place sau nu ne place legislația din România, ne place sau nu ne place partidul AUR (sau liderul acestuia), trebuie să fim atenți la ce spun textele legale. Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)  a fost făcute de politicieni astfel încât să fie permisivă cu partidele politice raportat la prelucrarea datelor.  „Art. 9. -   (1) În vederea asigurării proporţionalităţii ...

V-ati dat datele medicale în timpul pandemiei? Guvernul le va păstra pentru toată durata vieții

Photo by Daniel Schludi on Unsplash  Guvernul României a emis Ordonanța nr.7/2025 pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii. care printre altele la art. V vine cu o reglementare care își bate joc de tot ce înseamnă protecția datelor personale.  Și anume: „În vederea raportării şi supravegherii evoluţiei bolilor transmisibile, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale dezvoltă o nouă aplicaţie care va prelua toate datele înregistrate în aplicaţia informatică «Corona-forms».. .” Mai țineți minte că atunci când v-ați vaccinat sau vă făceați analize privind SARS-COVID semnați niște documente în care toată lumea se jura că datele dumneavoastră personale vor fi prelucrate numai în scopurile legate de combaterea pandemiei? Ei, uite că onorat guvernul s-a răzgândit și va prelua aceste date într-o altă aplicație, deși nu i-ați dat nicidecum acordul să facă asta, și nici ...