Treceți la conținutul principal

Pentru gamblerii inraiti

Din Marea Britanie vine o speta interesanta legata de jocurile de noroc pe internet si valabilitatea clauzelor din contractele predefinite acceptate atunci cand se adera de un client la astfel de servici.

O companie care ofera pariuri prin internet a incercat sa recupereze suma de 50.000 euro de la un client, care ar fi pierdut aceasta suma la jocuri.

Instanta a respins cererea aratand ca nu exista dovezi ca acel client chiar ar fi participat la acele pariuri. (clientul s-a aparat aratand ca ar fi fost vorba de un copil al sau, minor, care ar fi folosit serviciul in locul sau).

Instanta a trecut peste clauza din contractul predefinit prezentat de compania de pariuri catre client la data inscrierii in sistemul de joc, clauza care stipula ca prin folosirea contului si a parolei conferite este prezumat ca toate tranzactiile sunt facute de acel client.

Curtea a retinut urmatoarele argumente:

1. Atat timp cat compania avea capacitatea de a limita sau suspenda serviciul astfel de clauze nu pot fi considerate ca leaga partile.
2. Clauza este una abuziva datorita inegalitatii obligatiilor si drepturilor dintre parti.
3. Instanta a considerat ca fiind imposibil ca o persoana medie sa citeasca un contract de 49 de pagini, in care aceasta clauza nu era subliniata in vreun fel, mai ales in conditiile in care clientul era doar invitat sa citeasca termenii si conditiile si nu ii era impus sa faca acest lucru inainte de a subscie la serviciile site-ului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Big Mac... dar nu cu carne de pui

 Ținând seama de notorietatea mărcii este interesant cazul  T-58/23 soluționat recent de instanțele europene, după parcurgerea tuturor etapelor de jurisdicție. O companie irlandeză    Supermac’s, a cerut înregistrarea mărcii Big Mac inclusiv pentru produse de tip hamburger. Cum e ușor de presupus,  McDonald’s International Property Company, Ltd., deținătorul mărcii Big Mac, s-a opus la această cerere. În final, însă, instanțele europene au reținut că opoziția nu este întemeiată în ce privește produsele conținând carne de pui, pentru că, deținătorul mărcii nu a făcut dovada că ar fi utilizat această marcă pentru produse din carne de pui. Iată că până și o marcă extrem de cunoscută precum Big Mac trebuie să treacă testul utilizării efective pentru a putea fi invocată protecția legală. 

Studiu de caz: GDPR si acuzele aduse d-lui Simion și AUR

  Legat de campania cu casele la preț abordabil făcute de partidul AUR, campanie în care se folosește intensiv imaginea d-lui George Simion, liderul partidului, au apărut din cei care acuză că această campanie ar avea aspecte ilegale din punct de vedere al GDPR. Ne place sau nu ne place legislația din România, ne place sau nu ne place partidul AUR (sau liderul acestuia), trebuie să fim atenți la ce spun textele legale. Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)  a fost făcute de politicieni astfel încât să fie permisivă cu partidele politice raportat la prelucrarea datelor.  „Art. 9. -   (1) În vederea asigurării proporţionalităţii ...

Convocare cercetare disciplinară- model

Antet                                                                                                             Nr.______/__________________ Către, Salariat Adresa: ______________________             Prin prezenta va informam ca sunteti convocat la ________________, situat în _________________ , în data de   __________ , ora   _____ în vederea efectuării cerce...