Hotărârea nr. 367/2015 pentru modificarea şi completarea
Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal,
aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, Guvernul României, În vigoare
de la 01.06.2015,Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 373 din 28.05.2015
Cele
mai importante modificări privesc aplicarea cotei reduse de TVA de 9% la
produse alimentare.
(61) Cota redusă de taxă de 9% prevăzută la art. 140
alin. (2) lit. g) din Codul fiscal se aplică pentru livrarea următoarelor
bunuri:
a) animale vii şi
păsări vii, din specii domestice, care se încadrează la codurile NC 0101-0105,
0106 14 10, 0106 19 00, 0106 33 00, 0106 39 10, 0106 39 80, 0106 41 00 şi 0106
90 00 destinate consumului alimentar uman sau animal sau destinate producerii
de alimente pentru consumul uman sau animal, de materii prime sau ingrediente
pentru prepararea alimentelor pentru consumul uman sau animal, inclusiv în
cazul în care acestea sunt utilizate pentru reproducţie;
b) carne şi organe
comestibile care se încadrează la codurile NC 0201-0210;
c) peşti şi
crustacee, moluşte şi alte nevertebrate acvatice, care se încadrează la
codurile NC 0301-0308, cu excepţia peştilor ornamentali vii care se încadrează
la codurile NC 0301 11 00 şi 0301 19 00;
d) lapte şi produse
lactate care se încadrează la codurile NC 0401-0406;
e) ouă de păsări care
se încadrează la codurile NC 0407-0408, cu excepţia celor care se încadrează la
codurile NC 0407 11 00, 0407 19, 0408 11 20, 0408 19 20, 0408 91 20, 0408 99 20;
f) miere naturală
care se încadrează la codul NC 04090000;
g) alte produse comestibile
de origine animală care se încadrează la codurile NC 0410 00 00, 0504 00 00,
0506 90 00, 0507, 0508 00 00, 0511 91, 0511 99;
h) plante vii
utilizate ca alimente destinate consumului uman sau animal ori ca materii prime
sau ingrediente pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman sau
animal, care se încadrează la codul NC 0602 90 50;
i) legume, plante,
rădăcini şi tuberculi, alimentare, care se încadrează la codurile NC 0701-0714,
cu excepţia celor care se încadrează la codurile NC 0701 10 00, 0703 10 11,
0712 90 11, 0713 10 10, 0713 33 10;
j) fructe
comestibile, coji de citrice sau de pepeni, care se încadrează la codurile NC
0801-0814 00 00;
k) cafea, ceai, mate
şi mirodenii, care se încadrează la codurile NC 0901-0910;
l) cereale care se
încadrează la codurile NC 1001-1008, cu excepţia celor destinate însămânţării
care se încadrează la codurile NC 1001 11 00, 1001 91, 1002 10 00, 1003 10 00,
1004 10 00, 1005 10, 1006 10 10, 1007 10 şi 1008 21 00;
m) produse ale
industriei morăritului, malţ, amidon şi fecule, inulină, gluten de grâu, care
se încadrează la codurile NC 1101 00- 1109 00 00, cu excepţia celor care se
încadrează la codul NC 1106 20 10;
n) seminţe şi fructe
oleaginoase, seminţe şi fructe diverse, plante industriale sau medicinale, paie
şi furaje, care se încadrează la codurile NC 1201-1214, cu excepţia celor care
se încadrează la codurile 1201 10 00, 1202 30 00, 1204 00 10, 1205 10 10, 1206
00 10, 1207 21 00, 1207 40 10, 1207 50 10, 1207 91 10, 1207 99 20, 1209 şi 1211;
o) grăsimi şi uleiuri
de origine animală sau vegetală, produse ale disocierii acestora, grăsimi
alimentare prelucrate, care se încadrează la codurile NC 1501-1522 00, cu
excepţia celor care se încadrează la codurile NC 1505 00, 1509 10 10;
p) preparate din
carne, din peşte sau din crustacee, din moluşte sau din alte nevertebrate
acvatice, care se încadrează la codurile NC 1601 00-1605;
q) zaharuri şi
produse zaharoase, care se încadrează la codurile NC 1701-1704;
r) cacao şi preparate
din cacao, care se încadrează la codurile NC 1801 00 00-1806;
s) preparate pe bază
de cereale, de făină, de amidon, de fecule sau de lapte, produse de patiserie,
care se încadrează la codurile NC 1901-1905;
ş) preparate din
legume, din fructe sau din alte părţi de plante, care se încadrează la codurile
NC 2001-2009;
t) preparate
alimentare diverse care se încadrează la codurile NC 2101-2106, cu excepţia
preparatelor ce conţin alcool de la codul 2106 90 20;
ţ) băuturi şi oţet,
care se încadrează la codurile NC 2201, 2202 şi 2209 00;
u) reziduuri şi
deşeuri ale industriei alimentare, alimente preparate pentru animale, care se
încadrează la codurile NC 2301-2309;
v) gume, răşini şi
alte seve şi extracte vegetale, care sunt utilizate ca ingrediente pentru
prepararea alimentelor destinate consumului uman sau animal, ori pentru a
completa sau înlocui alimentele destinate consumului uman sau animal şi care se
încadrează la codurile NC 1301 şi 1302, cu excepţia celor care se încadrează la
codul NC 1302 11 00;
w) sare care este
utilizată ca ingredient pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman
sau animal ori pentru a completa sau înlocui alimentele destinate consumului
uman sau animal şi care se încadrează la codul NC 2501 00;
x) produse chimice
anorganice şi organice care sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea
alimentelor destinate consumului uman sau animal ori pentru a completa sau
înlocui alimentele destinate consumului uman sau animal şi care se încadrează
la codurile NC 2801-2853 şi 2901-2942, cu excepţia codurilor 2805 40, 2815,
2818-2825, 2828, 2834, 2837, 2843-2846, 2849, 2850, 2852, 2853 00 50,
2901-2904, 2905 11-2905 39 95, 2909 11 00-2909 60 şi 2910,
y) alte bunuri care
sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea alimentelor destinate
consumului uman sau animal ori pentru a completa sau înlocui alimentele
destinate consumului uman sau animal şi care se încadrează la codurile NC 3301,
3302 10, 3501-3505, 3507, 3823, 3824 60, 3824 90 25, 3824 90 55, 3824 90 62,
3824 90 64, 3824 90 80, 3824 90 92-3824 90 96.
(62) Cota redusă de TVA
de 9% se aplică pentru bunurile prevăzute la alin. (61) pe tot lanţul economic de la producţie până la
vânzarea către consumatorul final de către toţi furnizorii, indiferent de
calitatea acestora, respectiv producători sau comercianţi, cu excepţiile
prevăzute la alin. (63).
Exemplul 1: un producător agricol vinde fructe
către un comerciant, va aplica cota de TVA de 9%; la rândul său, comerciantul
vinde fructele cu cota de 9% indiferent ce destinaţie ulterioară vor avea
fructele livrate: alimente, materie primă pentru dulceaţă, compoturi sau
producţia de alcool.
Exemplul 2: un producător de miere livrează
mierea atât către magazine de vânzare cu amănuntul, cât şi către fabrici de
produse cosmetice sau către producători de hidromel. În toate situaţiile va
aplica cota redusă de 9% la livrarea mierii.
(63) Prin excepţie de
la prevederile alin. (62),
pentru livrarea bunurilor prevăzute la alin. (61)
lit. n), o) şi u) care se încadrează la codurile NC 1207, 1209, 1211, 1212,
1518, 1520, 1521, 1522, 2303 şi 2307 şi a celor de la alin. (61) lit. v)-y), datorită naturii lor, cota redusă de
TVA de 9% se aplică de orice furnizor numai dacă acesta poate face dovada că
sunt utilizate pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman sau
animal ori pentru a completa sau înlocui alimentele destinate consumului uman
sau animal. Această condiţie se consideră îndeplinită dacă bunurile:
a) fie sunt
comercializate în propriile magazine de comerţ cu amănuntul sau cash and carry
sau sunt utilizate în propriile unităţi de producţie de alimente destinate
consumului uman sau animal, restaurante sau alte unităţi de servicii de
alimentaţie, pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman sau animal
ori pentru a completa sau înlocui alimentele destinate consumului uman sau
animal;
b) fie sunt livrate
către persoane impozabile care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul,
comerţ cash and carry, restaurant sau alte activităţi de servicii de
alimentaţie ori activităţi de producţie de alimente destinate consumului uman
sau animal.
(64) În cazul
importului de bunuri prevăzute la alin. (63),
cota redusă de TVA se aplică pe baza declaraţiei angajament, al cărei model
este prevăzut în anexa nr. 4, care se depune la organul vamal competent la
momentul importului, din care să rezulte:
a) fie că va
comercializa bunurile importate în propriile magazine de comerţ cu amănuntul
sau cash and carry sau le va utiliza în propriile unităţi de producţie de
alimente destinate consumului uman sau animal, restaurante sau alte unităţi de
servicii de alimentaţie, pentru prepararea alimentelor destinate consumului
uman sau animal ori pentru a completa sau înlocui alimentele destinate
consumului uman sau animal;
b) fie că va livra
ulterior importului bunurile către persoane impozabile care desfăşoară
activităţi de comerţ cu amănuntul, comerţ cash and carry, restaurante sau alte
activităţi de servicii de alimentaţie ori activităţi de producţie de alimente
destinate consumului uman sau animal.
(65) În cazul
achiziţiei intracomunitare de bunuri prevăzute la alin. (63), cota redusă de TVA de 9% se aplică numai dacă
persoana impozabilă poate face dovada:
a) fie că va
comercializa bunurile achiziţionate intracomunitar în propriile magazine de
comerţ cu amănuntul sau cash and carry sau le va utiliza în propriile unităţi
de producţie de alimente destinate consumului uman sau animal, restaurante sau
alte unităţi de servicii de alimentaţie, pentru prepararea alimentelor
destinate consumului uman sau animal ori pentru a completa sau înlocui
alimentele destinate consumului uman sau animal;
b) fie că va livra
ulterior achiziţiei intracomunitare bunurile către persoane impozabile care
desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul, comerţ cash and carry,
restaurante sau alte activităţi de servicii de alimentaţie ori activităţi de
producţie de alimente destinate consumului uman sau animal.
(66) Dacă persoana
impozabilă care importă, achiziţionează intracomunitar sau livrează în ţară
bunurile prevăzute la alin. (63)
nu poate face dovada aplicării cotei reduse de TVA de 9% în condiţiile
prevăzute la alin. (63)-(65), se aplică cota de TVA de 24%, chiar dacă pentru
o livrare ulterioară se aplică cota redusă de 9% pentru acelaşi bun.
(67) Cota redusă de TVA
de 9% se aplică pentru livrarea, importul sau achiziţia intracomunitară de
suplimente alimentare notificate care se regăsesc pe site-ul Ministerului
Sănătăţii sau pe cel al Institutului de Bioresurse Alimentare, în conformitate
cu Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al
ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1.228/2005/244/63/2006 pentru aprobarea Normelor tehnice privind comercializarea
suplimentelor alimentare predozate de origine animală şi vegetală şi/sau a
amestecurilor acestora cu vitamine, minerale şi alţi nutrienţi, cu Ordinul
ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi al ministrului
sănătăţii nr. 244/401/2005 privind prelucrarea, procesarea şi
comercializarea plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial
procesate sau procesate sub formă de suplimente alimentare predozate şi cu
Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.069/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare.
(68) În situaţia în
care se comercializează un pachet care cuprinde bunuri supuse atât cotei de TVA
de 9%, cât şi cotei de TVA de 24%, la un preţ total, se aplică cota de TVA
corespunzătoare fiecărui bun, în măsura în care bunurile care compun pachetul
pot fi separate, în caz contrar aplicându-se cota standard de TVA de 24% la
valoarea totală a pachetului. Se exceptează bunurile acordate gratuit în
vederea stimulării vânzărilor în condiţiile prevăzute la pct. 6 alin. (9) lit.
a).
Exemplul 1: La vânzarea unui coş care are un
preţ total, care cuprinde atât produse alimentare, cât şi băuturi alcoolice şi
produse cosmetice, se aplică cota de TVA aferentă fiecărui produs în parte.
Exemplul 2: La vânzarea unui aragaz, dacă
comerciantul oferă gratuit un pachet de spaghete, se consideră că acesta este
acordat gratuit, în scopul stimulării vânzărilor, iar cota aplicabilă pentru
vânzarea aragazului este de 24%.
(69) În aplicarea art.
140 alin. (2) lit. h) din Codul fiscal, prin servicii de restaurant şi de
catering se înţelege serviciile prevăzute la pct. 142. Orice combinaţie de băuturi alcoolice şi
nealcoolice indiferent de concentraţia alcoolică este considerată băutură
alcoolică. Pentru băuturile alcoolice servite la restaurant sau oferite în
cazul serviciilor de catering se aplică cota de TVA de 24%, dar nu se consideră
că are loc o livrare separată de bunuri, oferirea de băuturi alcoolice făcând
parte din serviciile de restaurant sau de catering.
Exemplu: Un restaurant care vinde şi mâncare
pentru a fi servită în afara locaţiei restaurantului nu este considerată
prestare de servicii de restaurant, ci livrare de bunuri, dar pentru care
aplică cota redusă de TVA de 9%, inclusiv pentru caserola sau paharele în care
sunt servite alimentele sau băuturile nealcoolice, chiar dacă contravaloarea
acestora ar fi evidenţiată separat pe bonul fiscal. În acest caz se consideră
că livrarea alimentelor este livrarea principală care atrage după sine aceeaşi
cotă de TVA livrării caserolei sau a paharului, acestea fiind livrări
accesorii, nu un scop în sine pentru client."
Ordinul nr. 577/2015 privind modificarea şi completarea
Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 2.389/2010 pentru aprobarea
Procedurii de valorificare, în regim de urgenţă, a bunurilor de consum
alimentar şi a materiilor prime necesare pentru prepararea acestor bunuri, cu
grad ridicat de perisabilitate sau care, prin trecerea timpului, pierd din
greutate ori din valoare, inclusiv animale, păsări vii sau plante sau bunuri
degradabile, în cazul aplicării măsurilor asigurătorii şi/sau executorii
prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură
fiscală, Ministerul Finanţelor Publice – MFP, În vigoare de la 27.05.2015
Agricultură, produse alimentare
Ordinul nr. 1051/2015 pentru aprobarea Ghidului informativ
privind Sistemul de identificare a parcelelor agricole – LPIS, Ministerul
Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, În vigoare de la 26.05.2015, Publicat
în Monitorul Oficial, Partea I nr. 364 din 26.05.2015
Normele privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor şi
măsurilor de sprijin pentru fermieri în România [în temeiul art. 93 şi 94,
respectiv anexa II din Regulamentul (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului
European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind finanţarea,
gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a
Regulamentelor (CEE) nr. 352/78, (CE) nr. 165/94, (CE) nr. 2.799/98, (CE) nr.
814/2000, (CE) nr. 1.290/2005 şi (CE) nr. 485/2008 ale Consiliului] din
10.02.2015, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, În vigoare de
la 26.05.2015, Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 363 din 26.05.2015
Achiziţii publice
Ordonanţa de urgenţă nr. 13/2015 privind înfiinţarea,
organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Guvernul
României, În vigoare de la 26.05.2015, Publicat în Monitorul Oficial, Partea I
nr. 362 din 26.05.2015
Agenţia
Naţională pentru Achiziţii Publice, denumită în continuare ANAP, se înfiinţează
ca instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului
Finanţelor Publice, prin preluarea atribuţiilor, activităţii, a posturilor şi a
personalului de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea
Achiziţiilor Publice, denumită în continuare ANRMAP, de la Unitatea pentru
coordonarea şi verificarea achiziţiilor publice din cadrul Ministerului
Finanţelor Publice, denumită în continuare UCVAP, şi de la compartimentele de
verificare a achiziţiilor publice din cadrul direcţiilor generale regionale ale
finanţelor publice.
Muncă, protecţie socială, calificări
Hotărârea nr. 359/2015 pentru modificarea şi completarea unor
acte normative din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, Guvernul
României, În vigoare de la 01.06.2015, Publicat în Monitorul Oficial, Partea I
nr. 374 din 28.05.2015
Modificările
privesc în special utilizarea substanţelor periculoase.
Proceduri judiciare
Decizia nr. 235/2015 referitoare la admiterea excepţiei de
neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 484 alin. (2) şi ale art. 488 din
Codul de procedură penală, Curtea Constituţională, În vigoare de la 26.05.2015,
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 364 din 26.05.2015.
Admite
excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Curtea de Apel Ploieşti - Secţia
penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, din oficiu, şi de
reprezentantul Ministerului Public în dosarele nr. 656/310/2014 şi, respectiv,
nr. 6.220/300/2014 (1.757/2014) al Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I penală
şi constată că dispoziţiile art. 488 din Codul de procedură penală, precum şi
soluţia legislativă cuprinsă în art. 484 alin. (2) din Codul de procedură
penală, care exclude persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă
civilmente de la audierea în faţa instanţei de fond, sunt neconstituţionale.
Comentarii